Burgund mare - demisec

Nota de degustare

Vizual : limpede, rosu intens colorat, cu reflexe purpurii.

Olfactiv : aroma de fructe de padure, zmeura proaspata, visine.

Gust : delicat, catifelat, cu fructuozitate, corp mediu, taninuri dulcege .

Proces de vinificatie : recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: demi-sec

Asocieri culinare :  paste, fripturi usoare la gratar.

Alcool : 12,00 %

Regiune : Dragasani( DOC- CMD )

Soi : traditional romanesc. Exista in cultura de peste 100 de ani. S-a extins cultura lui dupa 1975, obtinandu-se productii de pana la 15 tone/ha. Provine din Pinot Noir. Decat un “ PINOT MIC” mai bine un “ BURGUND MARE “ – denumire impusa de Uniunea Europeana, pentru a proteja interesele producatorilor din Burgundia = Burgogne( Franta)

Baricare – NU

Tipul solului : prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice( podzolite ).