Warning: session_start(): Failed to read session data: user (path: /opt/alt/php71/var/lib/php/session) in /home/cramamen/public_html/library/nip/Session.php on line 44
Burgund mare - sec - Crama Mennini
Burgund mare - sec

Nota de degustare

Vizual : limpede, rosu intens colorat, cu reflexe purpurii.

Olfactiv : aroma de fructe de padure, zmeura proaspata, visine.

Gust : delicat, catifelat, cu fructuozitate, corp mediu, taninuri moi .

Proces de vinificatie : recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: sec

Asocieri culinare :  friptura de vaca, de porc, de miel  . De asemenea se impaca foarte bine cu branzeturile frantuzesti servite la finele mesei si pastele italienesti.

Alcool : 13,50 %

Regiune : Dragasani( DOC- CMD )

Soi : traditional romanesc. Exista in cultura de peste 100 de ani. S-a extins cultura lui dupa 1975, obtinandu-se productii de pana la 15 tone/ha. Provine din Pinot Noir. Decat un “ PINOT MIC” mai bine un “ BURGUND MARE “ – denumire impusa de Uniunea Europeana, pentru a proteja interesele producatorilor din Burgundia = Burgogne( Franta)

Baricare – NU

Tipul solului : prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice( podzolite ).

Vinul poate fi invechit in sticla 3-4 ani.

Aerarea, decantarea aproximativ 30 min. inainte de servire este un mare avantaj !