Colinero

Nota de degustare

Vizual : limpede, rosu purpuriu intens cu reflexe violacee

Olfactiv : aroma fructe de padure,mure, visine coapte, cirese amare.

Gust : catifelat, aciditate bine integrata, tanini fini, rotunzi,  post gust lung.

Proces de vinificatie: recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: sec

Asocieri culinare: mancaruri traditionale romanesti, carne rosie, paste din bucataria italiana.

Alcool: 13,00 %

Regiune : Dragasani

Soiuri: asamblaj Cabernet Sauvignon si Merlot.

Baricare: DA 9 luni in baric de stejar

Tipul solului: prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice( podzolite ).

Vinul poate fi invechit in sticla 3-4 ani.

Se recomanda oxigenarea, aerarea vinului timp de 30-40 minute inainte de sevire.