Negru de Dragasani

Nota de degustare

Vizual : limpede, rosu rubiniu intens cu reflexe violacee

Olfactiv : aroma fructe de padure,mure coapte, visine, cirese amare.

Gust : catifelat, aciditate bine integrata, tanini fini, rotunzi,  postgust lung

Proces de vinificatie: recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: sec

Asocieri culinare: mancaruri traditionale romanesti, carne rosie , paste  si risotto din bucataria italiana

Alcool: 13,5 %

Zahar rezidual: 3,05 g/l

Regiune: Dragasani( DOC- CMD )

Soi: Negru de Dragasani, creat in urma cu peste 20 de ani la Statiunea de Cercetare si Productie Viti Vinicola  Dragasani  prin incrucisarea soiului Negru Vartos cu Saperavi( soi Georgian, in georgiana Saperavi= vopsea, de aici reflexele violacee ) .Este fratele mai mic al soiului NOVAC. Productii relative mari pe ha, poate depasi 10 tone, ajunge la 15,5 tone/ha.

Baricare: NU

Tipul solului: prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice( podzolite ).

Vinul poate fi invechit in sticla 3-4 ani.