Pinoit Noir

Nota de degustare

Vizual : limpede, rosu intens cu straluciri metalice.

Olfactiv : aroma fructe de padure, visine, cirese coapte.

Gust : catifelat, aciditate bine integrata, postgust mediu.

Proces de vinificatie : recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: sec

Asocieri culinare : mancaruri traditionale romanesti,friptura porc si vita, piept de rata,  vanat .

Alcool : 13,00 %

Regiune : Dragasani( DOC- CMD )

Soi : international. A fost adus in Romania pentru refacerea viticulturii romanesti dupa atacul filoxerei de la 1884. 

Baricare – NU

Tipul solului : prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice( podzolite ).

Se preteaza la invechire3-4 ani in sticla.