Rose - Pinot Noir

Nota de degustare

Vizual : limpede, rose - somon

Olfactiv : aroma zmeura, cirese, capsuni .

Gust : placut, fructat , aciditate interesanta, postgust lung.

Proces de vinificatie : recoltarea se face manual in ladite din plastic, desciorchinarea si zdrobirea se fac automat, mustuiala este pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata, unde este insamantata cu drojdii selectionate pentru finalizarea fermentatiei alcoolice, apoi tragerea vinului si terminarea fermentatiei malolactice.

Stilul vinului: sec.

Asocieri culinare : orice fel de mancare de la aperitive, antreuri, fel principal pana la desert .

Alcool : 12,00 %

Regiune : Dragasani( DOC- CMD )

Soi : international. In lume exista peste 1000 de clone diferite obtinute din acest strugure. El intra in componenta  faimoaselor vinuri de Bourgogne. Produce vinuri de o deosebita finete.

Baricare: NU

Tipul solului : prezenta luvisolurilor albice, planosolurilor si solurilor brune luvice (podzolite)